Wat is Yoga en Yoga Dance?

Wat is yoga?

Yoga bestaat uit meer dan yoga houdingen, maar ook uit bewustwording en ontspanning.

Yogahoudingen (asana’s)

Yoga is niet prestatiegericht, je hoeft er niet speciaal lenig voor te zijn maar het bevordert wel de soepelheid van het lichaam. In elke yogales doe je een aantal yogahoudingen. Alle houdingen hebben als doel de organen, de klieren, de gewrichten, het zenuwstelsel, de bloedvaten, het evenwicht, etc. beter te laten functioneren. Tijdens de yogahoudingen, rek, strek en span je allerlei spieren. De houdingen zorgen voor een verbeterde doorbloeding van het hele lichaam. De yogahoudingen (asana’s), de adem- en ontspanningsoefeningen werken in yoga samen om bewust en diep te ontspannen. Yoga heeft een diepe doorwerking op het energiesysteem en zenuwstelsel, het lichaam krijgt de kans om te ontspannen, te herstellen en op te laden. Door yoga zul je je niet alleen lichamelijk fitter voelen, maar het kan je ook mentaal en emotioneel meer energie en ruimte geven.

Bewustwording

Doordat je je meer bewust wordt van je lichaam volgt ook geestelijke bewustwording en omgekeerd. Tijdens de yogales ben je met je hele aandacht in het hier en nu en dus bij de oefeningen. Door met aandacht je lichaam te voelen en te oefenen vergroot je het innerlijk bewustzijn. Je krijgt inzicht in de wisselwerking tussen denken en voelen. Hierdoor leer je de signalen zoals bijvoorbeeld stress en vermoeidheid eerder herkennen.

Ontspanning

Het resultaat van een yogales is dat men zich diep ontspannen kan voelen.

Wat is Yoga Dance?

Bij Yoga Dance draait het om drie dingen: muziek, dansen en ademhaling.

-MUZIEK is een prikkel waarop de geest direct reageert met verlangen en enthousiasme.

-Tijdens het DANSEN wordt de productie van geluk hormonen in de hersenen snel geactiveerd.

-Door de ADEMHALING op Yoga houdingen blijf je in het moment en bij jezelf.

Bij Yoga Dance wisselt de muziek telkens af; van uitbundig en snel tot geconcentreerd en rustig. Doordat je opgaat in de muziek en de beweging van je lichaam, ga je uit je hoofd. Zo ontstaat de ideale balans tussen een soepel, fit en uitgelijnd lichaam en een lichte geest met focus. De extra kick van Yoga Dance is dat je eindigt met een stoot energie en vrolijkheid die de rest van de dag doorwerkt.

Je hoeft geen ervaring of aanleg te hebben. Yoga Dance is voor iedereen. Ervaar wat het met jou doet. Maak van de beweging een beleving. Sluit je aan, want met jou erbij is nog leuker!

Interesse? Vraag nu een gratis proefles aan.